We have embedded maps in our site. User creates a record and then can add a position to it that we show in Open Street Map. It has worked perfectly but today 2018-06-04 we discovered that no maps at all are visible for records created today. It just looks like some kind of grid with rectangles and withing them there are a placeholder for an image.

Here are some example links in the rectangles: http://b.tile.openstreetmap.org/14/9011/4820.png http://b.tile.openstreetmap.org/14/9010/4820.png http://a.tile.openstreetmap.org/14/9012/4820.png

When I put the links directly in browser it just sais:

This site can’t be reached tile_cache_backend’s server IP address could not be found. Try running Windows Network Diagnostics. DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

However records created before today, there the maps are still visible, like in the link http://a.tile.openstreetmap.org/14/9015/4835.png

Thanks

asked 04 Jun, 09:29

carlliw's gravatar image

carlliw
26113
accept rate: 0%

edited 04 Jun, 09:37


This was an operational issue with the tile caches and should be fixed now.

If you are still seeing the issue you should report the issue (best on IRC #osm-dev) including which tile cache you are using, visit https://tile.openstreetmap.org/cgi-bin/debug for that.

permanent link

answered 04 Jun, 10:01

SimonPoole's gravatar image

SimonPoole ♦
35.8k13266571
accept rate: 18%

edited 04 Jun, 10:02

Thank you very much.

We still experience the same problems. Let me report it accordingly to your suggestion.

(04 Jun, 10:17) carlliw
1

It seems to work now :-) Thanks for your fast answer.

(04 Jun, 10:30) carlliw

I can't be sure but I think the issues we've been having since ~4th June are the same as the OP given the clue from the OP "This site can’t be reached tile_cache_backend’s server IP address could not be found."

Some requests for tiles are being redirected to "http://tile_cache_backend/..."

We've had daily issues since about the same time as the OP, and they're still ongoing today, and the issues can be seen by us by simply visiting the openstreetmap website e.g. https://www.openstreetmap.org/#map=14/52.1919/0.1424

E.g.

1 this request:

https://c.tile.openstreetmap.org/14/8198/5397.png is being redirected to: https://tile_cache_backend/14/8198/5397.png

2:

https://a.tile.openstreetmap.org/14/8198/5398.png redirects to https://tile_cache_backend/14/8198/5398.png

3:

https://b.tile.openstreetmap.org/14/8198/5396.png redirects to https://tile_cache_backend/14/8198/5396.png

From the browser console:

20 Refused to load the image '<url>' because it violates the following Content Security Policy directive: "img-src 'self' data: <url> .wp.com .tile.openstreetmap.org .tile.thunderforest.com .openstreetmap.fr piwik.openstreetmap.org developer.mapquest.com".

/#map=15/52.1917/0.1408:1 Refused to load the image 'https://tile_cache_backend/15/16396/10793.png' because it violates the following Content Security Policy directive: "img-src 'self' data: www.gravatar.com .wp.com .tile.openstreetmap.org .tile.thunderforest.com .openstreetmap.fr piwik.openstreetmap.org developer.mapquest.com".

snipped ...

permanent link

answered 08 Jun, 13:23

ijl20's gravatar image

ijl20
111
accept rate: 0%

I'd use IRC but failed

.. tile cache info: tile.openstreetmap.org debug Cache Server: saphira.openstreetmap.org

Render Server: orm.openstreetmap.org Load Average: 61.6

File Status world_boundaries-... Request Headers HTTP_REFERER: https://help.openstreetmap.org/questions/64008/embedded-maps-not-showing?page=1&focusedAnswerId=64099 CONTEXT_DOCUMENT_ROOT: /srv/tile.openstreetmap.org/cgi-bin/ CONTEXT_PREFIX: /cgi-bin/ SERVER_SIG:

Apache/2.4.18 (Ubuntu) Server at tile.openstreetmap.org Port 443

REQ_METHOD: GET SVR_PROTOCOL: HTTP/1.0 QRY_STRING: HTTP_USER_AGENT: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.62 Safari/537.36 HTTP_CONNECTION: keep-alive SVR_NAME: tile.openstreetmap.org REMOTE_ADDR: 185.73.44.30 HTTP_VIA: 1.1 saphira.openstreetmap.org:3128 (squid/2.7.STABLE9) SERVER_PORT: 443 SERVER_ADDR: 193.63.75.98 DOC_ROOT: /srv/tile.openstreetmap.org/html

HTTP_HOST: tile.openstreetmap.org SCRIPT_URL: /cgi-bin/debug HTTPS: on HTTP_UPGRADE_INSECURE_REQUESTS: 1 HTTP_CACHE_CONTROL: max-age=518400 REQUEST_URI: /cgi-bin/debug

HTTP_X_FORWARDED_FOR: 128.232.60.94, 127.0.0.1 SCRIPT_NAME: /cgi-bin/debug REMOTE_PORT: 58265

REQUEST_SCHEME: https

(08 Jun, 13:31) ijl20
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×355
×201
×125
×65
×20

question asked: 04 Jun, 09:29

question was seen: 691 times

last updated: 08 Jun, 13:31

powered by OSQA