Hey there, I am working with this tutorial https://switch2osm.org/manually-building-a-tile-server-16-04-2-lts/ and get the following Errors after running "renderd -f -c /usr/local/etc/renderd.conf":

 An error occurred while loading the map layer 'ajt': Postgis Plugin: ERROR:  relation "planet_osm_polygon" does not exist LINE 1: SELECT ST_SRID("way") AS srid FROM planet_osm_polygon WHERE ...

in executeQuery Full sql was: 'SELECT ST_SRID("way") AS srid FROM planet_osm_polygon WHERE "way" IS NOT NULL LIMIT 1;'encountered during parsing of layer 'landcover-low-zoom' in Layer at line 618 of '/home/gsits/src/openstreetmap-carto/mapnik.xml'renderd[19152]: An error occurred while loading the map layer 'ajt': Postgis Plugin: ERROR:  relation "planet_osm_polygon" does not existLINE 1: SELECT ST_SRID("way") AS srid FROM planet_osm_polygon WHERE ...

in executeQuery Full sql was: 'SELECT ST_SRID("way") AS srid FROM planet_osm_polygon WHERE "way" IS NOT NULL LIMIT 1;' encountered during parsing of layer 'landcover-low-zoom' in Layer at line 618 of '/home/gsits/src/openstreetmap-carto/mapnik.xml'

Any idea what that means and how to fix this?

Thanks!

asked 14 Dec '17, 13:28

Thal0n's gravatar image

Thal0n
11112
accept rate: 0%

It looks as though you never imported any data.

(14 Dec '17, 13:40) SK53 ♦

When trying to insert the data into the database it says: Setting up table: planet_osm_point Osm2pgsql failed due to ERROR: CREATE UNLOGGED TABLE planet_osm_point (osm_id int8,"access" text,"addr:housename" text,"addr:housenumber" text,"admin_level" text,"aerialway" text,"aeroway" text,"amenity" text,"barrier" text,"boundary" text,"building" text,"highway" text,"historic" text,"junction" text,"landuse" text,"layer" int4,"leisure" text,"lock" text,"man_made" text,"military" text,"name" text,"natural" text,"oneway" text,"place" text,"power" text,"railway" text,"ref" text,"religion" text,"shop" text,"tourism" text,"water" text,"waterway" text,"tags" hstore,way geometry(POINT,3857) ) WITH ( autovacuum_enabled = FALSE ) failed: ERROR: type "hstore" does not exist LINE 1: ...tourism" text,"water" text,"waterway" text,"tags" hstore,way...

(14 Dec '17, 14:09) Thal0n
1

Did you run the line CREATE EXTENSION hstore;?

(15 Dec '17, 07:44) Math_1985

What does "sudo apt list --installed | grep -i postgres" say?

I've seen similar problems on a 14.04 machine that had been upgraded from 12.04 to 14.04, and had ended up with two versions of postgres installed. The initial error suggested that hstore was missing, but the actual issue was that I had a mixture of two postgres versions. Completely removing postgres via "sudo apt-get --purge remove" with each of the installed packages and then reinstalling it worked for me (of course, this would only make sense to you if your problem is the same and you don't need that older version for something else).

(15 Dec '17, 13:14) SomeoneElse ♦
Be the first one to answer this question!
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×271
×161
×121

question asked: 14 Dec '17, 13:28

question was seen: 1,548 times

last updated: 15 Dec '17, 13:22

powered by OSQA