I have configured openstreet tile server for planet on ubuntu 12 on dell r730 with dual e5 xeon processors with 40 core total processor combined and 220GB DDR4 ram on sas hdd working on raid 10. I first did setup for great britain map using osm.pbf file from geofabrick.de. then on successful working I did setup for planet.osm.pbf file.


Now after installing tile server for planet when I open http://192.168.1.2/osm/slippymap.html it shows map as ok but on zooming some places shows white tiles at certain level like when I zoom map for united states half of the united states displays white tile and after zooming further it shows some area maps just fine while some shows white tiles and after opening multiple times it displays those areas and for some it does not displays any maps but just white tiles only even after waiting for days.


Please let me know how to resolve this issue.


I build map using this link https://switch2osm.org/serving-tiles/building-a-tile-server-from-packages/

asked 16 Nov '16, 09:18

Jasonwhite1091's gravatar image

Jasonwhite1091
41447
accept rate: 0%

edited 17 Nov '16, 04:47

3

Please reformat your question with paragraphs, right now it is essentially not decipherable.

(16 Nov '16, 10:36) SimonPoole ♦

I came across map of India so I was able to see half map of India ie. South side of India clearly and the upper half of the India ie. the north India or China. It only showed up white tiles. And when I zoom further to that white portion of India to more depth the tiles were working fine bu at low depth it shows white tiles.

(17 Nov '16, 08:23) Jasonwhite1091

Pls comment on your question with a comment, not with an answer.

(17 Nov '16, 08:26) SimonPoole ♦

So Simon what will be the solution to it according to you

(17 Nov '16, 09:05) Jasonwhite1091

See the answer I already provided.

(17 Nov '16, 09:09) SimonPoole ♦

You should likely be pre-rendering the low zoom tiles (0-12 at least) as these take a significant amount of time to render (longer than the timeout of your browser), see the section at the end of the page you linked too.

permanent link

answered 17 Nov '16, 07:52

SimonPoole's gravatar image

SimonPoole ♦
38.6k13287612
accept rate: 19%

If I am pre-rendering the low zoom tiles won't that be with the case same apply for other areas which are available can be seen. But this problem is occurring for some areas on at certain zoom level only but not for all

(17 Nov '16, 09:29) Jasonwhite1091

"How fast renderd responds to you" depending on lots of different things, including how many threads you've got already busy rendering tiles and whether there's a queue of stuff to be rendered ahead of what you've just tried to load. It also depends (a lot) on the amount of data in a tile.

The detail on what renderd is doing is usually written to /var/log/syslog - in there you can see (by looking at "START TILE" and "DONE TILE" lines what else it was doing at the time, and where the tile was.

(17 Nov '16, 21:47) SomeoneElse ♦

Now I started configuring tile server for planet on a new machine using the same instructions so while I executed the following command :

osm2pgsql --slim -C 32000 --number-processes 4 /home/osm/planet-latest.osm.pbf

Now while osm2pgsql is processing it gave following error and is still continuing to process further as:

Processing: Node(3571919k 181.5k/s) Way(373048k 9.58k/s) Relation(166890 6.83/s) Standard exception processing way_id 255785: topologyException:side location conflict at 2.13239e+06 6.90709e+06 Processing: Node(3571919k 181.5k/s) Way(373048k 9.58k/s) Relation(1485570 11.86/s) Standard exception processing way_id 2563291: topologyException:side location conflict at 2.0772e+06 5.55411e+06 Processing: Node(3571919k 181.5k/s) Way(373048k 9.58k/s) Relation(3404650 15.65/s)

So are these errors fine while configuring a new tile server for planet?

permanent link

answered 05 Dec '16, 10:01

Jasonwhite1091's gravatar image

Jasonwhite1091
41447
accept rate: 0%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×549
×272
×161
×146
×33

question asked: 16 Nov '16, 09:18

question was seen: 1,885 times

last updated: 05 Dec '16, 10:01

powered by OSQA