I'm trying to install osrm in my server centos 7, but i can't do it... i tried a lot and differents ways.. but i can't


[root@u18343387 build]# cmake ..
-- Building on a 64 bit system
-- Configuring OSRM in release mode
-- Setting linker optimizations
-- Boost version: 1.52.0
-- Found the following Boost libraries:
--   date_time
--   filesystem
--   iostreams
--   program_options
--   regex
--   system
--   thread
--   unit_test_framework
-- Found Intel TBB
-- Looking for Luabind...
CMake Error at /usr/local/share/cmake-3.4/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:148 (message):
  Could NOT find Luabind (missing: LUABIND_LIBRARIES LUABIND_INCLUDE_DIR)
Call Stack (most recent call first):
  /usr/local/share/cmake-3.4/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:388 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
  cmake/FindLuabind.cmake:64 (FIND_PACKAGE_HANDLE_STANDARD_ARGS)
  CMakeLists.txt:247 (find_package)

what can i do... plx, explane me, i'm a new in this... this the content of the file cmake error


Performing C++ SOURCE FILE Test LTO_AVAILABLE failed with the following output:
Change Dir: /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:/usr/bin/gmake "cmTryCompileExec2838510061/fast"
/usr/bin/gmake -f CMakeFiles/cmTryCompileExec2838510061.dir/build.make CMakeFiles/cmTryCompileExec2838510061.dir/build
gmake[1]: Entering directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
/usr/bin/cmake -E cmake_progress_report /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CMakeFiles 1
Building CXX object CMakeFiles/cmTryCompileExec2838510061.dir/src.cxx.o
/usr/bin/c++    -DLTO_AVAILABLE   -flto -o CMakeFiles/cmTryCompileExec2838510061.dir/src.cxx.o -c /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/src.cxx
cc1plus: error: unrecognized command line option "-flto"
gmake[1]: *** [CMakeFiles/cmTryCompileExec2838510061.dir/src.cxx.o] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
gmake: *** [cmTryCompileExec2838510061/fast] Error 2

Source file was:
int main() { return 0;}
Performing C++ SOURCE FILE Test HAS_COLOR_FLAG failed with the following output:
Change Dir: /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:/usr/bin/gmake "cmTryCompileExec2322203982/fast"
/usr/bin/gmake -f CMakeFiles/cmTryCompileExec2322203982.dir/build.make CMakeFiles/cmTryCompileExec2322203982.dir/build
gmake[1]: Entering directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
/usr/bin/cmake -E cmake_progress_report /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CMakeFiles 1
Building CXX object CMakeFiles/cmTryCompileExec2322203982.dir/src.cxx.o
/usr/bin/c++    -DHAS_COLOR_FLAG   -fdiagnostics-color=auto -o CMakeFiles/cmTryCompileExec2322203982.dir/src.cxx.o -c /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/src.cxx
cc1plus: error: unrecognized command line option "-fdiagnostics-color=auto"
gmake[1]: *** [CMakeFiles/cmTryCompileExec2322203982.dir/src.cxx.o] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
gmake: *** [cmTryCompileExec2322203982/fast] Error 2

Source file was:
int main() { return 0;}
Determining if the pthread_create exist failed with the following output:
Change Dir: /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:/usr/bin/gmake "cmTryCompileExec869518868/fast"
/usr/bin/gmake -f CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/build.make CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/build
gmake[1]: Entering directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
/usr/bin/cmake -E cmake_progress_report /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CMakeFiles 1
Building C object CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/CheckSymbolExists.c.o
/usr/bin/cc    -o CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/CheckSymbolExists.c.o   -c /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CheckSymbolExists.c
Linking C executable cmTryCompileExec869518868
/usr/bin/cmake -E cmake_link_script CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/link.txt --verbose=1
/usr/bin/cc       CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/CheckSymbolExists.c.o  -o cmTryCompileExec869518868 -rdynamic 
CMakeFiles/cmTryCompileExec869518868.dir/CheckSymbolExists.c.o: In function `main':
CheckSymbolExists.c:(.text+0xc): undefined reference to `pthread_create'
collect2: ld returned 1 exit status
gmake[1]: *** [cmTryCompileExec869518868] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
gmake: *** [cmTryCompileExec869518868/fast] Error 2

File /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CheckSymbolExists.c:
/* */
#include <pthread.h>

int main(int argc, char** argv)
{
  (void)argv;
#ifndef pthread_create
  return ((int*)(&pthread_create))[argc];
#else
  (void)argc;
  return 0;
#endif
}

Determining if the function pthread_create exists in the pthreads failed with the following output:
Change Dir: /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:/usr/bin/gmake "cmTryCompileExec1634399928/fast"
/usr/bin/gmake -f CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/build.make CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/build
gmake[1]: Entering directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
/usr/bin/cmake -E cmake_progress_report /home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CMakeFiles 1
Building C object CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/CheckFunctionExists.c.o
/usr/bin/cc   -DCHECK_FUNCTION_EXISTS=pthread_create   -o CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/CheckFunctionExists.c.o   -c /usr/share/cmake/Modules/CheckFunctionExists.c
Linking C executable cmTryCompileExec1634399928
/usr/bin/cmake -E cmake_link_script CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/link.txt --verbose=1
/usr/bin/cc   -DCHECK_FUNCTION_EXISTS=pthread_create    CMakeFiles/cmTryCompileExec1634399928.dir/CheckFunctionExists.c.o  -o cmTryCompileExec1634399928 -rdynamic -lpthreads 
/usr/bin/ld: cannot find -lpthreads
collect2: ld returned 1 exit status
gmake[1]: *** [cmTryCompileExec1634399928] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeTmp'
gmake: *** [cmTryCompileExec1634399928/fast] Error 2

asked 24 Feb '16, 07:24

DarckBlezzer's gravatar image

DarckBlezzer
11224
accept rate: 0%

edited 24 Feb '16, 07:28


Make Error at /usr/local/share/cmake-3.4/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:148 (message):   Could NOT find Luabind (missing: LUABIND_LIBRARIES LUABIND_INCLUDE_DIR)

You have to install luabind. See Building OSRM in the OSRM wiki for information on how to build OSRM on CentOS.

permanent link

answered 24 Feb '16, 09:22

scai's gravatar image

scai ♦
31.2k18281436
accept rate: 23%

i have this error

-- Building on a 64 bit system
-- Configuring OSRM in release mode
-- Setting linker optimizations
-- Boost version: 1.52.0
-- Found the following Boost libraries:
--   date_time
--   filesystem
--   iostreams
--   program_options
--   regex
--   system
--   thread
--   unit_test_framework
-- Found Intel TBB
-- Looking for Luabind...
-- Found Luabind: /opt/osrm_infrastructure/luabind-0.9.1/lib/libluabindd.so
-- Found Luabind: /opt/osrm_infrastructure/luabind-0.9.1/lib/libluabindd.so
-- Found Lua52: /usr/lib64/liblua.so;/usr/lib64/libm.so (found version "5.1.4")
-- Looking for LuaJIT 5.2
-- Found LUAJIT: /opt/osrm_infrastructure/LuaJIT-2.0.2/lib/libluajit-5.1.so
-- Found LuaJIT: LUAJIT_LIBRARY-NOTFOUND
-- Performing Test LUABIND_WORKS
-- Performing Test LUABIND_WORKS - Failed
-- Luabind/Lua5.2 not feasible, falling back to Lua 5.1.
-- Found Lua51: /usr/lib64/liblua.so;/usr/lib64/libm.so (found version "5.1.4")
-- Looking for LuaJIT 5.1
-- Found LuaJIT: LUAJIT_LIBRARY-NOTFOUND
-- Performing Test LUABIND51_WORKS
-- Performing Test LUABIND51_WORKS - Failed
CMake Error at cmake/check_luabind.cmake:38 (message):
  Luabind does not work with Lua 5.1 at /usr/lib64/liblua-5.1.so, no working
  Luabind found
Call Stack (most recent call first

I need to downgrade lua???

(24 Feb '16, 16:34) DarckBlezzer
1

The first hit when searching for "Luabind does not work with Lua 5.1" is OSRM issue 1196. According to the comments this can happen if you have a parallel installation of lua 5.1 and 5.2 (which should be fixed if I understood correctly) or your system has not enough memory. The latter is also explained in issue 1580.

(24 Feb '16, 17:22) scai ♦

Well i have less error, but i can't pass from this, i don't know how to downgrade or change the LUA,

now i have this error

[root@u18343387 build]# cmake ..
-- Building on a 64 bit system
-- Configuring OSRM in release mode
-- Setting linker optimizations
-- Boost version: 1.52.0
-- Found the following Boost libraries:
--   date_time
--   filesystem
--   iostreams
--   program_options
--   regex
--   system
--   thread
--   unit_test_framework
-- Found Intel TBB
-- Looking for Luabind...
-- Found Luabind: /opt/osrm_infrastructure/luabind-0.9.1/lib/libluabindd.so
-- Looking for LuaJIT 5.2
-- Found LuaJIT: LUAJIT_LIBRARY-NOTFOUND
-- Performing Test LUABIND_WORKS
-- Performing Test LUABIND_WORKS - Failed
-- Luabind/Lua5.2 not feasible, falling back to Lua 5.1.
-- Found Lua51: /usr/lib64/liblua.so;/usr/lib64/libm.so
-- Looking for LuaJIT 5.1
-- Found LuaJIT: LUAJIT_LIBRARY-NOTFOUND
-- Performing Test LUABIND51_WORKS
-- Performing Test LUABIND51_WORKS - Failed
CMake Error at cmake/check_luabind.cmake:38 (message):
  Luabind does not work with Lua 5.1 at /usr/lib64/liblua-5.1.so, no working
  Luabind found
Call Stack (most recent call first):
  CMakeLists.txt:248 (include)


-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also "/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also "/home/osrm/osrm-backend/build/CMakeFiles/CMakeError.log".

i saw the last links but i can't find a answer to change or somthing to make it run correctly

[root@u18343387 build]# rpm -qa | grep lua
lua-devel-5.1.4-4.1.el6.x86_64
lua-5.1.4-4.1.el6.x86_64
permanent link

answered 24 Feb '16, 23:22

DarckBlezzer's gravatar image

DarckBlezzer
11224
accept rate: 0%

edited 24 Feb '16, 23:26

Did you check for the other cause of the problem I mentioned in my comment, i.e. too few memory?

(25 Feb '16, 08:00) scai ♦

the server has 16 gb of ram, and i think it doesn't affect,or not?

(25 Feb '16, 15:36) DarckBlezzer
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×53
×53
×53
×7
×1

question asked: 24 Feb '16, 07:24

question was seen: 4,972 times

last updated: 25 Feb '16, 15:36

powered by OSQA