Hi All,

I tried to set MapServer (https://switch2osm.org/serving-tiles/manually-building-a-tile-server-14-04/), for iceland pdf.

Every step before worked properly without any error outputs,but once rendered and restarted the apache server...on accessing http://localhost/osm_tiles/0/0/0.png is giving me NOT FOUND ERROR.

When I run "renderd -f -c /usr/local/etc/renderd.conf" I am getting the following console output

$ sudo -u osmtileserver renderd -f -c /usr/local/etc/renderd.conf
renderd[10583]: Rendering daemon started
renderd[10583]: Initiating reqyest_queue
renderd[10583]: Parsing section renderd
renderd[10583]: Parsing render section 0
renderd[10583]: Parsing section mapnik
renderd[10583]: Parsing section default
renderd[10583]: config renderd: unix socketname=/var/run/renderd/renderd.sock
renderd[10583]: config renderd: num_threads=4
renderd[10583]: config renderd: num_slaves=0
renderd[10583]: config renderd: tile_dir=/var/lib/mod_tile
renderd[10583]: config renderd: stats_file=/var/run/renderd/renderd.stats
renderd[10583]: config mapnik:  plugins_dir=/usr/local/lib/mapnik/input
renderd[10583]: config mapnik:  font_dir=/usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu
renderd[10583]: config mapnik:  font_dir_recurse=1
renderd[10583]: config renderd(0): Active
renderd[10583]: config renderd(0): unix socketname=/var/run/renderd/renderd.sock
renderd[10583]: config renderd(0): num_threads=4
renderd[10583]: config renderd(0): tile_dir=/var/lib/mod_tile
renderd[10583]: config renderd(0): stats_file=/var/run/renderd/renderd.stats
renderd[10583]: config map 0:   name(default) file(/usr/local/share/maps/style/OSMBright/OSMBright.xml) uri(/osm_tiles/) htcp() host(localhost)
renderd[10583]: Initialising unix server socket on /var/run/renderd/renderd.sock
renderd[10583]: Created server socket 4
renderd[10583]: Renderd is using mapnik version 2.2.0
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansMono.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-Bold.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerif.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansMono-Bold.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerifCondensed.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansCondensed.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerif-Bold.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerif-Italic.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansCondensed-Oblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansMono-BoldOblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerifCondensed-Bold.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansCondensed-BoldOblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerif-BoldItalic.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerifCondensed-BoldItalic.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSerifCondensed-Italic.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-BoldOblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-ExtraLight.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-Oblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansMono-Oblique.ttf
renderd[10583]: DEBUG: Loading font: /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSansCondensed-Bold.ttf
Running in foreground mode...
renderd[10583]: Starting stats thread
debug: init_storage_backend: initialising file storage backend at: /var/lib/mod_tile
debug: init_storage_backend: initialising file storage backend at: /var/lib/mod_tile
debug: init_storage_backend: initialising file storage backend at: /var/lib/mod_tile
renderd[10583]: Loading parameterization function for 
renderd[10583]: Loading parameterization function for 
renderd[10583]: Loading parameterization function for 
debug: init_storage_backend: initialising file storage backend at: /var/lib/mod_tile
renderd[10583]: Loading parameterization function for 
renderd[10583]: Using web mercator projection settings
renderd[10583]: Using web mercator projection settings
renderd[10583]: Using web mercator projection settings
renderd[10583]: Using web mercator projection settings

for the command "service apache2 reload" (executed in a second session)

$ 
$ service apache2 reload
 * Reloading web server apache2                                                  * 
$

Searched through the web for a solution, but couldn't find any answers for my case. (all through I found people with similar problems but with different console output, so I didn’t apply to me)

Does anyone have any clue what my problem is?

asked 26 May '15, 11:34

rocko17's gravatar image

rocko17
11112
accept rate: 0%

edited 25 Jul '15, 11:39

SomeoneElse's gravatar image

SomeoneElse ♦
31.7k63324733

I have the same problem :( No solution anywhere! The only thing left is that you re-install everything from scratch. I am doing the same at this moment. Do tell if it works for you!

(25 Jul '15, 08:02) dmnw15

@rocko17 That console output says that:

  1. renderd is running OK and can load the fonts it needs
  2. It's not (at least in the snippet above) getting a request to render a tile

The Apache restart says that it doesn't crash at that stage (unlike this problem). There's no indication whether or not mod_tile is set up within Apache (it may be working but just not getting a request).

permanent link

answered 25 Jul '15, 11:38

SomeoneElse's gravatar image

SomeoneElse ♦
31.7k63324733
accept rate: 15%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×510
×369
×147

question asked: 26 May '15, 11:34

question was seen: 3,477 times

last updated: 26 Jul '15, 13:39

powered by OSQA