Hi All,

I'm very new to all this openstreet and tile server stuff...

I have followed the switch2osm link for manually building a tile server on ubunto 12.04 from: http://switch2osm.org/serving-tiles/manually-building-a-tile-server-12-04/

Eventually, the planet.osm import has ended BUT unfortunately when browsing to the server address has described in the manual - i don't get any image although i can see the request on the Tile Server after starting it.

all i see is: renderd[35717]: DEBUG: Got command Render fd(16) xml(default), z(20), x(30), y(10) renderd[35717]: DEBUG: Connection 8, fd 28 closed, now 8 left

Apache is started successfully (i think): [Sat Jul 13 08:22:16 2013] [warn] Could not determine host name of server to configure tile-json request. Using localhost instead [Sat Jul 13 08:22:16 2013] [notice] Loading tile config style2 at for zooms 0 - 20 from tile directory /var/lib/mod_tile with extension .png and mime type image/png ...done.

Can someone please assist? What am i missing?

I've also found this thread which also is similiar to my problem but still no luck: https://help.openstreetmap.org/questions/23257/map-not-displayed-in-the-browser-and-mod_tile-folder-is-empty

Currently my renderd.conf is completely the same as described in this thread (only using my username and gis db).

Any ideas ? How should i debugging this?

asked 13 Jul '13, 06:31

Avisht's gravatar image

Avisht
11112
accept rate: 0%

When running osm2pgsql did you get a message such as "Osm2pgsql took 86400s overall" at the end of the data load process?

What happens when you run renderd interactively and try and browse to "http://yourserveraddress/osm_tiles/0/0/0.png"?

(17 Jul '13, 18:25) SomeoneElse ♦

I don't think we have enough information to tell you where things are going wrong for you, but in general it's probably a good idea to do some checks. Did the Mapnik install go OK? Try using generate_image.py to generate a non-tiled image of a region of map data. No luck with that? Rewind a bit further. Did the postGIS database loading go OK? With psql command-line or using pgadmin tool, poke around in your database and see if there any records.

The switch2osm docs are good but brief. There's more Mapnik & OSM install documentation here, which might give more clues when things go wrong.

permanent link

answered 15 Jul '13, 16:13

Harry%20Wood's gravatar image

Harry Wood
9.3k2587127
accept rate: 14%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×180

question asked: 13 Jul '13, 06:31

question was seen: 3,329 times

last updated: 17 Jul '13, 18:25

powered by OSQA