Je fais une carte de la ville de Bavay avec le logiciel QGIS. Mais quand je télécharge les données xml via osm.org, il manque la zone urbaine grise autour de Bavay. Pourtant la zone apparaît sur la carte du site osm.org. C'est cette zone-là, qui a peut-être été mal modifiée et qu'il faut peut-être corriger :

http://www.openstreetmap.org/browse/way/41691881
(je télécharge ces données xml en ajoutant "full" à la fin de l'adresse : http://www.openstreetmap.org/browse/way/41691881/full )

Dans QGIS, la zone urbaine autour de la ville n'est plus qu'un point et non un polygone. La zone urbaine intra-muros n'a aucun problème.

Toutes les modifications de Christian Cogneaux, comme celle-ci (ou encore celle-là http://www.openstreetmap.org/browse/way/222858968 ) ont peut-être un problème ? Ou bien je ne comprends pas tout.


(English translation - not by original author - no guarantees)

I am making a map of the town of Bavay using QGIS. However, if I download the XML data from osm.org, the grey urban area around Bavay is missing. The area is visible on the map on osm.org. It is this area, which may have been edited incorrectly and which might need to be corrected:

http://www.openstreetmap.org/browse/way/41691881
(I downloaded the XML data by adding "full" to the URI: http://www.openstreetmap.org/browse/way/41691881/full )

In QGIS, the urban area around the town is only a point, not a polygon. The urban area in the center has no problem.

Maybe all the edits by Christian Cogneaux, like this one (or this one: http://www.openstreetmap.org/browse/way/222858968 ) have a problem? Or maybe I don't understand everything.

asked 31 May '13, 15:40

Bourrichon's gravatar image

Bourrichon
11113
accept rate: 0%

edited 02 Jun '13, 16:36

sleske's gravatar image

sleske
4.0k115377

I can confirm the behavious, all other polygons bordering on the residential seem to get imported correctly just the residential area not, which is neither large nor does it seem to have any geometry issues. Might be a qgis problem.

(02 Jun '13, 09:13) SimonPoole ♦

This looks like this problem: My lines and polygons have turned to nodes when exported as OSM XML data and imported into QGIS!. It is indeed a bug in QGIS, specifically the OSM plugin.

permanent link

answered 02 Jun '13, 16:43

sleske's gravatar image

sleske
4.0k115377
accept rate: 25%

OK, thank you very much and thanks for the translation.

(02 Jun '13, 20:20) Bourrichon
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×79
×68
×3
×1

question asked: 31 May '13, 15:40

question was seen: 2,019 times

last updated: 24 Mar '14, 15:38

powered by OSQA